• Αρχική
  • Η Κοινότητά μας
  • Πολιτισμός/Αθλητισμός

Πολιτισμός/Αθλητισμός

Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ιαματική» Αρακαπά ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 2002. Τον Απρίλη του 2005 εξασφάλισε Πιστοποιητικό Εγγραφής Σωματείου από τον Έφορο Σωματείων και Ιδρυμάτων.

Σκοποί του Πολιτιστικού Ομίλου είναι οι ακόλουθοι:

α. Η καλλιέργεια δημοκρατικών αρχών για την καλύτερη αρμονική κοινωνική συμβίωση και την κοινωνική δημιουργία.

β. Η δημιουργία δημοκρατικών συνειδήσεων για μια υπεύθυνη, συνετή, ειλικρινή και τίμια αντιμετώπιση των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων.

γ.  Η δημιουργία ελεύθερων ανθρώπων, με ελεύθερη πολιτική συνείδηση, με ελεύθερη σκέψη, για μια καλύτερη δραστηριότητα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

δ. Η καλλιέργεια του καλλιτεχνικού και αθλητικού πνεύματος σαν μέσο ευγενούς άμιλλας.

ε. Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος. Η βελτίωση και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Η βελτίωση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της κοινότητάς μας.

Οι σκοποί του Πολιτιστικού Ομίλου θα επιδιώκονται με:

α.    Οργάνωση διαλέξεων, συζητήσεων και σεμιναρίων.

β.    Οργάνωση πολιτιστικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

γ.    Οργάνωση καλλιτεχνικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

δ.    Άλλες εκδηλώσεις που θα κρίνει κατάλληλες το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι πόροι του Πολιτιστικού Ομίλου είναι:

α.    Οι ετήσιες συνδρομές των μελών.

β.    Οι  εισφορές και δωρεές από φίλους και εκτιμητές.

γ.   Έσοδα από διοργάνωση εκδηλώσεων και αθλητικών συναντήσεων.

δ.    Έσοδα από διοργάνωση εράνων.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ιαματική» Αρακαπά από την ημέρα ίδρυσής του έχει αναπτύξει πλούσια πολιτιστική δράση. Μεταξύ άλλων ετοιμάζει και παρουσιάζει παραστάσεις τα Χριστούγεννα και τη Λαμπρή. Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν θεατρική παράσταση από την ομάδα θεάτρου και χορούς από το χορευτικό του συγκρότημα.

 Επίσης, τα τελευταία  τέσσερα χρόνια το Σεπτέμβρη, τις μέρες της πανήγυρης της Παναγίας Ιαματικής παρουσιάζει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με συμμετοχή και άλλων συγκροτημάτων πολιτιστικών ομίλων. Είχαμε μεταξύ άλλων φιλοξενήσει τα χορευτικά συγκροτήματα των απόδημων Κυπρίων της Αυστραλίας.

Τον Ιούλιο του 2009 φιλοξενήσαμε τη θεατρική παράσταση του Θεάτρου Σκάλα με το έργο του Γιώργου Νεοφύτου «Στης Κύπρου  το Βασίλειο» και το Σεπτέμβρη του 2010 την παράσταση με το έργο του Μιχάλη Πιτσιλλίδη «το Κράτος του Ττόφαλλου». Λάβαμε επίσης μέρος σε πάρα πολλές εκδηλώσεις που είχαμε προσκληθεί. Φεστιβάλ παιδιού στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, πολιτιστική εκδήλωση της κοινότητας Αρμενοχωρίου, πολιτιστική εκδήλωση της κοινότητας Μελίνης, εκδήλωση της Σ.Π.Ε. Ορεινής Πιτσιλιάς, εκδηλώσεις και χοροεσπερίδες που διοργανώνουν άλλα οργανωμένα σύνολα του Αρακαπά.

Από το 2009, διοργανώνουμε τη Λαμπρή, παραδοσιακά παιχνίδια στην πλατεία της κοινότητας Αρακαπά. Διοργανώσαμε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του συγχωριανού μας Κώστα Αγαθοκλέους που βρίσκεται στην Αυστραλία με τίτλο «Γενεαλογία Αρακαπά μέσα από τις διηγήσεις των παππούδων μας»

Πηγή:

Αρχείο Πολιτιστικού Ομίλου  

Powered by Technomart